Retkeily, marjastus, sienestys

Kintulammi sijaitsee luonnonkauniilla alueella pohjois-Tampereella

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue sijaitsee Teisko-Aitolahdessa reilut 20 kilometriä Tampereen keskustasta koilliseen. Kintulammille pääset suuntaamalla Tampereen keskustasta 9-tietä pitkin Teiskoon. Pulesjärventie alkaa Sorilan risteyksestä ja silloin ollaan jo lähellä kohdetta. Kintulammin vuokratiloille kuljetaan kahta eri reittiä. Kintulammin majalle Kintulammentien kautta ja Kortejärven tilalle Keltolahdentien kautta. 

Karttatiedot

Oheisia karttoja selaamalla löydät Kintulammille kauempaakin. Kintulammin alueopasteet alkavat Pulesjärventien varrelta.

P1 parkkialue, Keltolahdentie 47, 33680 Tampere

P2 parkkialue, Kintulammentie 378, 33680 Tampere

Kintulammin luonnonsuojelualue sijaitsee Teisko-Aitolahdessa reilut 20 kilometriä Tampereen keskustasta koilliseen.

Saapuminen alueelle tapahtuu Tampereen suunnasta kääntymällä Aitolahti-Sorilan risteyksestä Pulesjärventielle. Pulesjärventieltä käännytään alueen pysäköintipaikoille joko Keltolahdentie 47 (P1 – Kortejärven tila) tai Kintulammentie 378 (P2-Kintulammin maja).

Huomioithan, että pysäköintialueet ovat rajallisia ja alueelle vievät ajotiet kapeita. Teillä on ohituspaikkoja. Noudata siis varovaisuutta alueelle saapuessasi.

Nysse-linjat 28A ja 90 liikennöivät 1-2 kertaa tunnissa Sorilan pysäkille nro 5218. Pysäkiltä on matkaa Kintulammin majalle noin 7 kilometriä ja Kortejärven tilalle noin 9 kilometriä.

Pulesjärventie on kävelijälle melko vilkasliikenteinen ja tiellä on raskasta sorakuormaliikennettä. Kävelyä linjalta 28a tai 90 EI SUOSITELLA turvallisuussyistä lasten tai isojen ryhmien kanssa.

Alueelle on erittäin hyvä mahdollisuus saapua pyörällä. Pulesjärventietä kulkeva ”Viitapohjan lenkki” on suosittu lenkki pyöräilijöiden keskuudessa. Viimeiset tieosuudet vuokratiloille ovat soratietä